M J Ö L B Y 

 FISKEVÅRDSFÖRENING 

Svartån & Skogssjön

Mjölby FVO

Anno 1963

SENASTE NYTT


FÖRÄNDRINGAR GÄLLANDE PREMIÄRER PGA RÅDANDE VATTENSTÅND I SVARTÅN!

Extremt höga flöden gör att planeringen inför tänkta premiärer måste ses över. Under normala omständigheter och under tidigare år har föreningen anordnat premiärer i Svartån under april månad och i Skogssjön under maj månad. Det finns inget som tyder på att vattenståndet kommer sjunka till en normal nivå som det brukligt bör ske till vårkanten. Olika omständigheter gör nu att föreningen måste tänka om. Tanken är att föreningen kommer göra inplantering av fisk i Skogssjön till våren (förmodligen april), istället för Svartån. Som säkert många känner till går detta emot dom planer som föreningen aviserat tidigare med Skogssjön, dvs. att utesluta isättning av fisk i sjön helt och hållet när förutsättningarna har förändrats i Skogssjön. I och med vattenståndet i Svartån kommer nu föreningen med all förmodan att göra undantag för det som beslutades - alltså inplantering av fisk i Skogssjön, och då till våren och därefter till sensommar/höst i Svartån. Föreningens förhoppning är att vattenståndet då har kommit till en normal nivå, vilket det borde ske till dess.

Mer information kommer!

Med vänliga hälsningar Mjölby Fiskevårdsförening

FÖRÄNDRING MED SKOGSSJÖN...

Kommande år och framåt blir det ingen utsättning av regnbåge eller öring i Skogssjön. Mätningar och undersökningar (från kommunen) har gjorts vilket visar att sjön har dålig syrehalt. Regnbågen samt öringen är mer känsliga än naturliga arter som finns i sjön. Därför har det beslut tagits.

Mjölby Fiskevårdsförening har som mål att släppa i mer fisk i Svartån under året. Självklart kan man fortsätta fiska i Skogssjön som det är idag efter dom naturliga bestånden av fisk som finns. Fiskekorten kommer således att gälla som förut.

Mer information kommer.

Gott Nytt Fiske-År önskar föreningen

 "Papperskort -fiskekorten" UPPHÖR.

Föreningen har erbjudit dessa papperskort vid sidan av kortköp via iFiske så långt som möjligt. Allt har sin tid... 

Välkomna fortsättningsvis att köpa årskort/dagkort via iFiske. Länk till fiskekort finns i "fliken" (fiskekort/tider) ovan på sidan som tidigare, eller längst ner på varje sida. 

Gott Nytt Fiske-År önskar föreningen

Föreningen har instagram

"Följ" gärna genom att gå in på mjolby_fiskevardsforening (observera att det är med understreck). 

En länk till denna - finns en bit nedan på hemsidan.

Svartån och Skogssjön Mjölby FVO

Mjölby Fiskevårdsförening gör ett antal fisk-utsättningar varje år med ädelfisk  - Dessa utsättningar fördelas på ca. 3 tillfällen årligen. Det första i samband med fiskepremiären i april och det andra tillfället omkring maj månad samt sensommar, emot hösten. Reservation för avvikelser/förändringar kan förekomma.  Fisk-utsättningar i Skogssjön har upphört pga. sämre förutsättningar för öringen och regnbågen i sjön. För övriga naturliga fiskbestånd är detta inget problem. 

Föreningen en av aktörer som tillhandahåller öring och regnbågsfiske  i Östergötland

Fångst av ädelfisk tillåts med ett antal av högst 3 stycken per dag. 

I Svartån finns det gott om olika fiskarter, bl.a. mycket stor färna som ger fantastiska utmaningar och roligt fiske. Gädda, abborre och olika sorters vitfiskar är det också gott om. Svartån lockar många specimen-metare runt om i landet för sina fina möjligheter till rekordfiskar.

Fångst av ädelfisk tillåts med ett antal av högst 3 stycken per dag. 

Fiskeförbud från den 1 april till annonserad fiskepremiär. 

Fångst av öring förbjuden 1 oktober t.o.m. 31 december.

I Skogssjön kan speciellt ruda, stor gädda coh sutare nämnas som utmanande fångstmöjligheter. Skogssjön lämpar sig även för flugfiske. Vissa ställen erbjuder möjlighet att vada ut. Under vår/sommar kan man hyra båt i Skogssjön. Fem båtar finns till förfogande. Detta tillhandahålls genom Preem i Mjölby. Läs mer i rubriken Båtuthyrning. 

Fångst av ädelfisk tillåts med ett antal av högst 3 st. per dag. 


FÖRENINGENS FISKEVÅRDSOMRÅDEN ÄR ANSLUTNA TILL PORTALEN iFiske 

Fiskekortet skickas till dig som sms / email - LÄNK TILL FISKEKORT  

OBS. LÄS PÅ FISKEKORT VILKA FISKEREGLER GÄLLER  - DESSA KAN ÄNDRAS MELAN OLIKA ÅR

Här finns länk till föreningens instagram. Följ gärna oss... Skitfiske!

Fin dag på Skogssjön is 7/1

Abborre 7-8 hg (återutsatt)

PREMIÄR i Svartån 15 april

En dag vid Svartån - 23 januari

Fiskat någon gång nedströms Albacken?

Tidigt på säsongen ännu men omgivningarna är väl värda att se med spöt i hand, och fisken kan ju hugga...

Premiär i Skogssjön 2022 - "bild-snurra"

Fritt fram att fiska i centrum - mellan broarna

Det tog fyra år. Men nu finns det ett permanent beslut att man får fiska mellan broarna i Mjölby centrum. Det beslöts att tillåta avgiftsfritt fiske från stränderna under 2018, men man gav även förvaltningen i uppdrag att utreda fiskerättsfrågan. Tre år senare har man kommit fram till att det är kommunen som har fiskerätten, i egenskap av markägare, så nu är det fritt fram att fiska...

🐟 Fiskebilder finns på undersidan "Fiskebilder" - eller klicka på länken 🐟

Ett par gamla affischer hittades i föreningens lokal... 

Detta foto kommer från en tidigare ABU-affisch i form av reklam... 


Från Hembygdsgården nedströms till Egebylund (Gula bron)


Luta dig tillbaka., koppla av.  Hoppas att fiskesuget stiger. Filmen är 6 minuter.  


OBS. Resterande sträcka som innefattar Mjölby FVO, från Egebylund till gränsen, innan Liljekonvaljön (E4:an) kommer spelas in framöver.


Klicka på länken nedan för att komma till filmen (Youtube).


Skitfiske!